Persbericht

Kaas van Zuivelfabriek De Graafstroom, waar “Vallei Boert Bewust”-boer Verbeek zijn melk aan levert, is nu verkrijgbaar bij Emté Renswoude.

wim-met-de-graaf-kaasApril 2014 Binnen het project “Vallei Boert Bewust” zoeken boeren uit de Vallei actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij de burger betrekken bij hun bedrijf en hen laten zien hoe zij als ondernemer rekening houden met de maatschappij. Op zaterdag 12 april gaat boer Verbeek uit Renswoude deelnemen aan dit project.

Dit veehouderijbedrijf uit Renswoude wordt hiermee één van de visitekaartjes van de sector. Extra leuk dat Emté Renswoude nu de kaas gaat verkopen van Zuivelfabriek De Graafstroom, waar boer Verbeek zijn melk aan levert.

Vallei Boert Bewust project
Boeren die deelnemen aan het Vallei Boert Bewust project scoren plussen op minimaal vier van de volgende thema’s: milieu, energie, mest, dierenwelzijn, diergezondheid, landschappelijke inpassing en maatschappij. Ondernemers die meedoen krijgen een bedrijfslabel en mogen het Vallei Boert Bewust bord bij hun bedrijf plaatsen. De deelnemende boeren zijn te vinden op www.valleiboertbewust.nl. Op 12 april zal wethouder Vlastuin het informatiebord bij Wim en Sandra Verbeek om 11.00 uur onthullen.

De Graafstroom kaas
Zuivelfabriek De Graafstroom is 105 jaar geleden opgericht door 15 boeren. Nu zijn 150 boeren eigenaar van de fabriek in Bleskensgraaf, waaronder boer Verbeek en nog een aantal andere boeren uit Renswoude en omgeving. Onlangs kwam een langgekoesterde wens van de boeren uit om de lekkerste authentieke kaas onder een eigen label te introduceren: De Graafstroom kaas. Deze kaas heeft een unieke smaak die kan worden omschreven als vol en romig met een licht zoetje en minder zout.

Bij Emté Renswoude wordt vanaf 7 april de (h)eerlijke De Graafstroom kaas vers van het mes in stukken verkocht. Er zijn vier smaken: jong, jong belegen, belegen en oud. Op iedere kaas staat één van de 150 boeren centraal. Dit geeft aan hoe betrokken deze boeren zijn bij hun koeien, hun melk en bij hoe hun melk verwerkt wordt in deze heerlijke kaas. Daarom noemt De Graafstroom dit ook ‘kaas uit het hart’: met veel zorg, liefde en vakmanschap bereid.

Open dag
Op zaterdag 12 april van 10.00 tot 16.00 uur is er een open dag bij boer Verbeek, Utrechtseweg 1 te Renswoude. U bent van harte welkom om kennis te maken met de boer en zijn bedrijf. Activiteiten op deze open dag zijn o.a.: eieren schilderen, springkussen , kleurplaten, koeien- en kippenquiz en een rondleiding over het bedrijf. En natuurlijk kunt u de heerlijke De Graafstroom kaas proeven. Benieuwd naar het verhaal van de andere boeren van Zuivelfabriek De Graafstroom en de passie voor het vee dat zij houden? Kijk op www.degraafstroom.com.

Wilt u de kaas al eerder proeven? Kom dan vanaf 7 april 2014 langs bij Emté Renswoude

 

mchl-logo-2013-vierkantwebsite bouw en beheer