Skip to main content

Biologische eieren

Op ons bedrijf schakelen wij op dit moment over naar witte biologische kippen. In onze automaat hebben we nu witte biologische eieren te koop. Zelfde smaak, Biologisch, Alleen een ander kleurtje. Eet smakelijk!

Eieren zijn natuurlijk, heerlijk en een mooi product. Eieren maken al vele honderden jaren een belangrijk deel uit van het voedsel van mensen. Gemiddeld eten we zo’n 200 eieren per persoon per jaar. Driekwart daarvan zijn hele eieren. De rest is verwerkt, onder meer in koekjes, mayonaise, eiersalade, pasta’s en advocaat.

Op ons bedrijf hebben wij bruine kippen die bruine eieren leggen. Met gemiddeld 1 ei per kip per dag worden dagelijks ongeveer 24.000 eieren ‘geraapt’ en geselecteerd. De kakelverse eieren gaan via de eierband naar de verwerkingsruimte waar ze na de kwaliteitscontrole automatisch voorzien worden van een kwaliteitsprint die de herkomst garandeert. De eieren worden op pallets gestapeld waarna deze verzameld worden in de opslagruimte. Minimaal tweemaal per week worden de eieren opgehaald en vinden dan de weg naar de supermarkt.

De eicode vertelt iets over de leefomstandigheden en de herkomst van de kip. Aan het eerste cijfer van de stempel op het ei kun je zien hoe de kippen gehouden zijn.

0 = biologisch ei
1 = vrije uitloop ei
2 = scharrel ei
3 = kooi ei

De 2e code is de landcode en de 3e code is het nummer van het bedrijf waar het ei vandaan komt. Onze nummers zijn:

0-NL-4207104
0-NL-4207103
0-NL-4207101

Biologische en vrije uitloop eieren zijn de enige eieren waarvan de kip buiten komt! Alle andere soorten blijven in de stal en gaan niet naar buiten.

Onze eieren zijn biologisch omdat:

• De kippen meer ruimte hebben
• Biologisch voer eten
• Puntje van de snavel niet is afgeknipt
• De kippen los mogen lopen in de stal
• En natuurlijk vrij naar buiten mogen

Om biologische eieren te mogen produceren en verkopen word ons bedrijf elk jaar gecontroleerd en gecertificeerd door SKAL, IKB en KAT